top of page
WjUn.gif

CKV OP HET ATC

DEPT
1. PRAKTISCHE OPDRACHTEN

​

Bij CKV werken we met PO’s (praktische opdrachten) waar je in lestijd en soms ook thuis aan zult moeten

werken. Elke opdracht bestaat uit enkele voorbereidende opdrachten en een eindopdracht. Denk aan:

  • Media: film, radioprogamma, vlog, ...

  • Grafisch: affiche, poster, folder, ...

  • Beeldend werk: 2 dimensionaal, 3 dimensionaal werkstuk, digitaalontwerp, foto, ...

  • Schriftelijk: recensie, verslag, analyse, ...

  • Optreden: dans, zang, performance, ...

  • Presentatie: voor de klas met ondersteuning van PowerPoint, prezi, powtoon,

​

De opdrachten maak je zoveel mogelijk tijdens de les en de docent bepaalt de deadlines. 

 

​

praktische opdrachten
2. BEOORDELEN

​

 

Alle opdrachten die je maakt worden beoordeeld met een cijfer. Bij elke eindopdracht worden de leerdoelen en succescriteria vooraf duidelijk aangeven. De opdrachten worden aan de hand van deze criteria beoordeeld met een rubric. Naast dat de opdracht aan bepaalde criteria moet voldoen beoordelen we ook verschillende vaardigheden als:

  • Je een onderzoekende houding hebt: we stimuleren dat je niet het eerste beste idee uitvoert, maar een bewuste keuze maakt voor je onderwerp. Je past daarbij onderzoeksvaardigheden toe om zo tot verdieping te komen.

  • Je jezelf probeert te verbreden: probeer je te begeven buiten de eigen vertrouwde kunstwereld en stel je open voor uiteenlopende kunstuitingen

  • Je open staat voor samenwerking: leren om samen te zoeken naar een oplossing en elkaar te helpen. Daarbij hoort discussiëren over de lesstof, elkaar uitleg en informatie geven en elkaar aanvullen waar nodig.

  • Je een kritische houding hebt. Daarbij hoort het mondeling of schriftelijk reflecteren op eigen werk en dat van anderen en dat je verbanden legt tussen de verworven kennis en het gevolg voor je eigen culturele en kunstzinnige ontwikkeling.

  • Je gebruik maakt van diverse bronnen in verschillende media uit je eigen culturele omgeving.

  • Je een goede inzet en doorzettingsvermogen toont. Daarbij hoort een goede planning: gebruik je tijd nuttig verdeeld over de tijd die je hebt. (niet alleen werken vlak voor een deadline)

​

3. CIJFERS

In totaal krijg je 6 cijfers. De twee grote onderzoeksopdrachten (404 en 406) tellen 2x mee.

​

Combinatiecijfer

Het gemiddelde afgeronde cijfer van CKV is een onderdeel van het combinatiecijfer. Het combinatiecijfer is het gemiddelde van de afgeronde eindcijfers van maatschappijleer, CKV en het profielwerkstuk. Dit cijfer telt mee binnen de slaag-/zakregeling.

​

Voor het berekenen van het combinatiecijfer worden de eindcijfers van de afzonderlijke onderdelen eerst afgerond op een geheel cijfer en vervolgens gemiddeld. Vervolgens wordt het gemiddelde weer afgerond op een geheel cijfer. Als het afgeronde cijfer van één van de onderdelen een 3 of lager is dan kan een leerling niet meer slagen.

​

​

BEOORDELEN & CIJFERS

​

We werken bij CKV met deadlines.

Deze deadlines zijn keiharde data. Bij het overschrijden van deze inleverdata heb je de mogelijkheid de opdracht binnen een week alsnog in te leveren. Hierbij geldt dan wel dat twee punten op het cijfer in mindering gebracht worden (PO regel). 

4. DEADLINES & PO-REGEL
5. PRESENTATIE VAARDIGHEDEN

​

Doel van het onderdeel presentatie vaardigheden is het ontwikkelen en verbeteren van presentatietechnieken. Presenteren is namelijk een belangrijke vaardigheid die leerlingen in de 21e eeuw hard nodig hebben.

 

Elke leerling zal daarom bij het vak CKV een individuele presentatie geven in de vorm van een leuk om te delen presentatie (OPDRACHT 2) daarnaast vindt er aan het einde van het jaar ene groepspresentatie plaats.

​​​​

DEADLINES EN PRESENTEREN
DOSSIER EN MEEMAKE

Op het ATC school hechten we veel waarde aan jullie ontwikkeling op het gebied van kunst en cultuur. Door jullie in aanraking te laten komen met diverse kunstvormen en culturele activiteiten, willen we jullie horizon verbreden en jullie creatieve en kritische denkvermogen stimuleren.

Om dit te bereiken, gaan we regelmatig op pad of nodigen we een professional uit om op school een workshop of presentatie te geven. Op deze manier kunnen jullie het brede terrein van kunst en cultuur meemaken en ervaren. Dit varieert van het zelfstandig dan wel klassikaal bijwonen van theater- en dansvoorstellingen, het bezoeken van musea, tot het deelnemen aan workshops gegeven door kunstenaars en experts uit verschillende disciplines.

​​​​​

kijken naar kunst
bottom of page